Laden...

30 maanden celstraf voor misbruik stiefdochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 30 maanden celstraf voor misbruik stiefdochter
Zutphen, 16 augustus 2019

De rechtbank veroordeelt een 47-jarige man uit Dodewaard tot een gevangenisstraf van 30 maanden voor het langere tijd seksueel misbruiken van zijn minderjarige stiefdochter. Een deel van deze straf, namelijk 10 maanden, wordt voorwaardelijk opgelegd met een proeftijd van 3 jaar.

De man heeft al jaren een relatie met de moeder van zijn stiefdochter en zij woonden samen in 1 huis. Op momenten dat de moeder niet thuis was, misbruikte de man regelmatig zijn stiefdochter. Dit begon in 2017, toen het slachtoffer 12 jaar oud was, en duurde ruim anderhalf jaar. De man bekent de feiten grotendeels.

Ernstige gevolgen

De man is onderzocht door een psycholoog. Uit dit onderzoek blijkt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij zijn minderjarige stiefdochter heeft misbruikt. Hierdoor heeft hij een grove inbreuk gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van het meisje. Zij had zich juist veilig moeten voelen in haar eigen huis, bij haar stiefvader. Bekend is dat de gevolgen van seksueel misbruik ernstig zijn en lang kunnen aanhouden.

Bijzondere voorwaarden

Aan de 10 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf worden voorwaarden gekoppeld: de man moet zich verplicht laten behandelen en krijgt een meldplicht bij de reclassering. Ook wordt een contact- en locatieverbod opgelegd ten aanzien van zijn stiefdochter. Dit houdt in dat de reclassering bepaalt of hij contact mag hebben met zijn stiefdochter. De proeftijd is 3 jaar.

Uitspraken