Laden...

4 jaar cel voor gewapende woningoverval Ede

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 4 jaar cel voor gewapende woningoverval Ede
Arnhem, 17 april 2018

De rechtbank veroordeelt een 21-jarige man uit Ede tot een gevangenisstraf van 4 jaar voor het medeplegen van een gewapende woningoverval in Ede.

Op 14 maart 2017 ging de man samen met een ander - op klaarlichte dag - een woning binnen. Eenmaal in de woning bleken de bewoners thuis te zijn. In plaats van weg te gaan, hebben de man en zijn kompaan geroepen dat de bewoners stil moesten zijn. Ook gebruikten zij geweld. Door kranig optreden van 1 van de bewoners kon hulp worden ingeroepen en hebben de 2 overvallers de woning zonder buit moeten verlaten. Tijdens de vlucht werden ze achterna gezeten door een omstander. De medeovervaller van de 21-jarige man richtte het wapen op de omstander en schoot vervolgens in de lucht. De rechtbank oordeelt dat het gebruik van het wapen in het overvalplan besloten lag en dat de Edenaar ook hiervoor verantwoordelijk kan worden gehouden. 

Kwetsbare slachtoffers

De slachtoffers zijn overvallen in hun eigen woning, een plek waar zij zich juist veilig zouden moeten voelen. De rechtbank rekent het de man aan dat hij blijkbaar alleen zijn eigen financieel gewin voor ogen heeft gehad en in het geheel niet heeft stil gestaan bij de gevolgen voor de slachtoffers. Zij rekent het de man extra aan nu het ging om kwetsbare slachtoffers, namelijk een 76-jarige man en 71-jarige vrouw.

Schadevergoeding

De Edenaar is berecht volgens het volwassenenstrafrecht. Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 5.000 euro betalen.

Uitspraken