Laden...

4 jaar cel voor man uit Nunspeet voor poging doodslag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 4 jaar cel voor man uit Nunspeet voor poging doodslag
Zutphen, 09 juni 2020

De rechtbank veroordeelt een 43-jarige man uit Nunspeet voor poging doodslag. Hij krijgt een gevangenisstraf van 4 jaar.

Op 23 december 2019 was de man in zijn woonplaats op stap met het slachtoffer. Op een gegeven moment kregen de man en het slachtoffer onenigheid. De man viel het slachtoffer 2 keer aan en mishandelde hem zeer ernstig. Zo deelde de man 2 kopstoten uit, sloeg het slachtoffer meerdere keren en duwde hem. Op het moment dat het slachtoffer op de grond viel, schopte de man hem hard op het gezicht. Nadat de man het slachtoffer de man bewusteloos achterliet, keerde hij vervolgens terug. Hij vroeg aan omstanders of het slachtoffer al dood was en trapte hem vervolgens nog een keer tegen het hoofd. Het slachtoffer liep ernstige verwondingen op.

Impact

Het incident heeft nog steeds een grote impact op het slachtoffer en zijn gezin. De rechtbank rekent het de man dat hij door zijn handelen gevoelens van onrust en onveiligheid in de samenleving heeft veroorzaakt. De straf die de rechtbank oplegt is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 5.800 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken