Laden...

4 mannen uit Harderwijk veroordeeld voor betrokkenheid bij cocaïnehandel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 4 mannen uit Harderwijk veroordeeld voor betrokkenheid bij cocaïnehandel
Arnhem, 21 september 2020

De rechtbank veroordeelt 2 broers van 27 en 25 jaar uit Harderwijk voor cocaïnehandel. Zij krijgen gevangenisstraffen van respectievelijk 4 en 3,5 jaar. Een 25-jarige man, eveneens afkomstig uit Harderwijk, wordt veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur. Volgens de rechtbank bereidde hij samen met 1 van de broers de cocaïneverkoop voor. Een 23-jarige plaatsgenoot krijgt voor zijn aandeel hierin een celstraf van 1,5 jaar. Hij fungeerde als drugsrunner van de broers. Ten slotte spreekt de rechtbank een 25-jairge man vrij van hetzelfde feit, omdat er onvoldoende bewijs tegen hem is. 

De 2 broers maakten zich tussen 1 april 2017 en 6 augustus 2019  schuldig aan het dealen van cocaïne. Dit was voor de broers geen bijzaak, maar een dagbesteding en inkomstenbron. Het was een ‘way of life’. Daarnaast had de 25-jarige broer in zijn woning cocaïne, MDMA en een wapen met munitie in bezit. 

Uitvalsbasis

De rechtbank neemt het de oudste broer daarbij nog kwalijk dat hij de woning van zijn vader, waar ook nog jongere broers en zussen wonen, gebruikte als uitvalsbasis. 

Terugbetalen aan Staat

Volgens de rechtbank hebben de broers samen bijna 200 duizend euro verdiend met de cocaïnehandel. Dit geldbedrag moeten zij aan de Staat terug betalen.

Uitspraken