Laden...

42 maanden celstraf Velpenaar voor onder andere hennephandel en witwassen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 42 maanden celstraf Velpenaar voor onder andere hennephandel en witwassen
Arnhem, 18 april 2019

De rechtbank veroordeelt een 46-jarige man uit Velp tot een celstraf van 42 maanden. Hij maakte zich schuldig aan het bezitten en verkopen van hennep, witwassen en deel uitmaken van een criminele organisatie. Het geld wat hij heeft verdiend met deze activiteiten, bijna 2 miljoen euro, moet hij aan de Staat terugbetalen.

De man verkocht als eigenaar van een growshop jarenlang hennepstekken aan zijn klanten. De rechtbank veroordeelde de man in 2016 al tot 4 jaar gevangenisstraf voor dezelfde feiten. Maar het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden oordeelde in hoger beroep dat de rechtbank ten onrechte bij verstek had afgedaan. Hierdoor moest deze zaak worden overgedaan.

Tijdsverloop

De man maakte zich ook schuldig aan het bezitten van een vuur- en stroomstootwapen. Aan deze feiten werd hij in 2016 ook schuldig bevonden. De rechtbank komt tot een lagere straf vanwege het tijdsverloop.

Uitspraken