Laden...

48-jarige vrouw veroordeeld voor stalking ex-partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 48-jarige vrouw veroordeeld voor stalking ex-partner
Zutphen, 29 mei 2019

De rechtbank veroordeelt een 48-jarige vrouw uit Nijmegen tot een gevangenisstraf van 10 maanden waarvan 6 voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De vrouw maakte zich tussen november 2016 en maart 2018 onder andere schuldig aan stalking van haar ex-vriend.

Illustratieve afbeelding

De vrouw maakte inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer door (ook ’s nachts) te bellen, berichten te sturen en hem thuis of op zijn werk op te zoeken. Ook vernielde zij spullen van hem. Daarnaast schreef de vrouw beledigende leuzen op de ramen van de school waar het slachtoffer werkte.

Persoonlijke omstandigheden

Uit het rapport van de reclassering en de psycholoog blijkt dat er onder andere sprake is van een gebrekkige ontwikkeling van de geest bestaande uit een persoonlijkheidsstoornis met dwangmatige en vermijdende trekken en problemen. Daarnaast is sprake van ernstig alcoholgebruik. Het tenlastegelegde valt in verminderde mate aan de vrouw toe te rekenen. De rechtbank neemt deze adviezen over.

Vrijheidsbeperkende maatregelen

Gelet op de ernst en de volharding van de belaging volgt de rechtbank de officier van justitie in haar eis tot oplegging van een vrijheidsbeperkende maatregel voor 3 jaar. De vrouw mag geen contact met het slachtoffer zoeken, ook krijgt de vrouw een locatieverbod voor de straat waar het slachtoffer woont en de school waar het slachtoffer werkt.  De vrouw moet een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer en de scholengemeenschap. Deze schadevergoeding is in totaal ruim 1400 euro.

Uitspraken