Laden...

5 jaar cel voor gewelddadige woningoverval Malden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 5 jaar cel voor gewelddadige woningoverval Malden
Arnhem, 05 december 2018

De rechtbank veroordeelt een 22-jarige man uit Nijmegen voor een woningoverval in Malden. Daarnaast veroordeelt de rechtbank zowel hem, als een 24-jarige en een 27-jarige man uit Nijmegen voor drugshandel. De opgelegde straffen variëren van een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk tot een onvoorwaardelijk gevangenisstraf van 5 jaar. De 3 mannen moeten het geld dat zij verdiend hebben met de drugshandel terugbetalen aan de Staat.

Gewelddadige woningverval

De 22-jarige man krijgt van de rechtbank een gevangenisstraf van 5 jaar. Hij maakte zich naast de gewelddadige woningoverval in Malden schuldig aan handel in hard- en softdrugs, diefstal van kentekenplaten en een snorfiets, heling van een snorfiets en het verlaten van plaats ongeval.

Samen met een ander drong hij met een smoes de woning van een 74-jarige alleenstaande vrouw binnen. Zij duwden de vrouw meerdere keren en zette een doorgeladen pistool op haar hoofd. Uiteindelijk duwden ze haar naar de kelder en sloten haar hier op. De man en de mededader gingen vervolgens weg met haar Mercedes en een aantal andere goederen. De rechtbank vindt dit een zeer ernstig feit. De overval gebeurde in de eigen woning van het slachtoffer, een plek waar iemand zich veilig moet voelen.

Vrijspraak woningoverval, wel drugshandel

De rechtbank spreekt de 24-jarige man vrij van de woningoverval. Tegen hem waren wel aanwijzingen dat hij op een bepaalde manier betrokken was bij de woningoverval, maar de rechtbank had niet de overtuiging dat hij 1 van de 2 mannen is die in de woning waren geweest. Wel veroordeelt de rechtbank hem voor handel in harddrugs en het bezitten van hard- en softdrugs. Hij krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met oplegging van reclasseringstoezicht. 

Vrijspraak woningoverval, wel opzetheling Mercedes

De rechtbank spreekt de derde man, de 27-jarige man, ook vrij van de woningoverval. Wel veroordeelt zij hem voor de opzetheling van de bij de overval weggenomen Mercedes. De Mercedes is de avond van de overval naar hem toegebracht. Daarnaast was hij betrokken bij de verkoop van de Mercedes. Ook veroordeelt de rechtbank hem voor handel in hard- en softdrugs. Hij gaf hierbij onder meer opdracht aan zijn minderjarige broertje om drugs aan anderen te verstrekken. Hij krijgt een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 18 maanden.

Wederrechtelijk verkregen voordeel

De 3 mannen moeten het geld dat zij verdiend hebben met de drugshandel terugbetalen aan de Staat. Voor de 22-jarige man is dat 10.400 euro, voor de 24-jarige man is dat 7.800 euro en voor de 27-jarige man is dat 20.800 euro.

Uitspraken