Laden...

5 maanden celstraf voor handel en bezit harddrugs

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 5 maanden celstraf voor handel en bezit harddrugs
Arnhem, 09 maart 2020

De rechtbank Gelderland veroordeelt een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats tot 5 maanden gevangenisstraf. De man is schuldig aan het handelen en het bezitten van harddrugs.

Illustratieve afbeelding

Door het handelen in harddrugs is de man mede verantwoordelijk voor de nadelige effecten die het gebruik van verdovende middelen veroorzaken en de verschillende vormen van criminaliteit die met drugshandel samen gaan. De man hield zich alleen bezig met zijn eigen financiële gewin en dacht niet na over de nadelen die drugshandel en -gebruik met zich meebrengt voor individuen en de samenleving in zijn geheel.

Geen verantwoordelijkheid nemen

Bij het bepalen van de straf neemt de rechtbank mee dat de man geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn handelen en dat hij een inwisselbare positie lijkt te hebben in een organisatie. Vlak nadat de man vast is komen te zitten is er aan de gebruikers een nieuw telefoonnummer - en dus een nieuwe ‘leverancier’ - gegeven via wie zij hun bestellingen kunnen doorgeven.

Persoonlijke omstandigheden

Kijkend naar de persoonlijke omstandigheden van de man ziet de rechtbank geen aanleiding om een gedeelte van de straf voorwaardelijk op te leggen. Ook niet om bijzondere voorwaarden met reclasseringstoezicht op te leggen. De man geeft geen inzage in zijn persoonlijke omstandigheden en het is onduidelijk gebleven - zowel voor de reclassering als voor de rechtbank - op welke leefgebieden hij hulp en begeleiding nodig heeft. Een succesvol traject lijkt dan ook niet voor de hand te liggen.

Uitspraken