Laden...

6 jaar cel voor misbruik dochter toenmalige vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 6 jaar cel voor misbruik dochter toenmalige vriendin
Zutphen, 09 november 2021

De rechtbank veroordeelt een 53-jarige man uit Aalten tot 6 jaar gevangenisstraf voor seksueel misbruik en verkrachting van het dochtertje van zijn toenmalige vriendin.

De man misbruikte het meisje voor een periode van bijna 11 jaar. Het misbruik begon in 2009 toen het slachtoffer pas 7 jaar oud was. Ook toen de man pleegvader van het meisje werd is het misbruik niet gestopt.

Vertrouwen ernstig beschaamd

De man had alleen oog voor bevrediging van zijn eigen lustgevoelens, zonder zich te bekommeren om de schade die hij daarmee bij slachtoffer aanrichtte. Het seksueel misbruik is doorgegaan nadat het meisje als pleegdochter bij hem woonde. Dit is een vreselijke zaak waarbij de man het vertrouwen van zijn pleegdochter en de bescherming die hij als pleegvader had moeten bieden op zeer ernstige wijze heeft geschonden. 


 

​Strafbepaling

De man ontkende dat hij het meisje had misbruikt. De rechtbank ziet echter genoeg bewijzen in het dossier om de man te veroordelen. Volgens de rechtbank is de man volledig toerekeningsvatbaar. Gezien de ernstige zaak is de rechtbank van oordeel dat oplegging van een gevangenisstraf de enige passende straf is. Net als de officier van justitie vindt de rechtbank een gevangenisstraf van 6 jaar passend.

Uitspraken