Laden...

6 jaar cel voor poging doodslag, bedreiging en mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 6 jaar cel voor poging doodslag, bedreiging en mishandeling
Arnhem, 28 maart 2017

De rechtbank veroordeelde een 34-jarige man uit Arnhem voor een poging tot doodslag, bedreiging en mishandeling. Hij kreeg een gevangenisstraf van 6 jaar opgelegd.

Wetboeken strafrecht

De man is bij een coffeeshop in Arnhem in conflict geraakt met het latere slachtoffer. Hij bedreigde het slachtoffer buiten de coffeeshop met een mes en ging vervolgens weg. Daarna keerde de Arnhemmer weer terug en schoot hij 9 keer met een vuurwapen op het slachtoffer in zijn auto.

De man heeft het slachtoffer een traumatische ervaring bezorgd en pijn gedaan. De rechtbank rekent het de man ook ernstig aan dat hij met zijn handelen de veiligheid van de aanwezige omstanders in gevaar heeft gebracht.

Moeder en zus bedreigd en mishandeld

Daarnaast heeft de man zijn moeder en zus bedreigd met de dood en hen mishandeld. Door zijn moeder en zus pijn te doen, maakte de man duidelijk geen respect te hebben voor de lichamelijke integriteit van anderen. In het nadeel van de man weegt de rechtbank mee dat de man zijn eigen moeder en zus met heeft bedreigd en mishandeld en dat hij eerder voor een levensdelict – doodslag - is veroordeeld.

Schadevergoeding

Tot slot moet de Arnhemmer een schadevergoeding van ruim 7.500 euro betalen aan het slachtoffer van de poging tot doodslag.

Uitspraken