Laden...

6 jaar cel voor steekpartij tijdens Koningsnacht Nijmegen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 6 jaar cel voor steekpartij tijdens Koningsnacht Nijmegen
Arnhem, 07 april 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 20-jarige man uit Wijchen veroordeeld voor poging tot doodslag en mishandeling. Hij kreeg een celstraf van 6 jaar opgelegd.

Volgens de rechtbank stak de man tijdens Koningsnacht 2016 twee mannen neer in horecagelegenheid de Drie Gezusters in Nijmegen. Op basis van de dossierstukken kan de rechtbank niet buiten gerede twijfel vaststellen dat hij ook een 3e slachtoffer van de steekpartij heeft gestoken. Hiervan wordt hij door de rechtbank vrijgesproken.

Daarnaast vindt de rechtbank bewezen dat de man samen met 2 anderen een andere man heeft mishandeld op 15 november 2015 in zijn woonplaats.

Straf conform eis

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De rechtbank heeft de schorsing van de voorlopige hechtenis met ingang van direct opgeheven, zodat de man weer vast komt te zitten.

Schadevergoedingen

Tot slot moet de Wijchenaar aan 3 slachtoffers schadevergoedingen betalen. Aan de slachtoffers van de steekpartij moet hij beiden ruim 27.000 euro betalen. Aan het mishandelde slachtoffer moet hij ruim 500 euro betalen.

Uitspraken