Laden...

6 jaar celstraf voor poging doodslag in café Tiel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 6 jaar celstraf voor poging doodslag in café Tiel
Zutphen, 10 juli 2018

De rechtbank veroordeelt een 21-jarige Poolse man voor zijn aandeel in de poging doodslag en een poging tot een zware mishandeling in een café in Tiel. Hij krijgt een gevangenisstraf van 6 jaar.

Op 20 augustus 2017 was in Tiel, bij een Pools café, een ruzie/woordenwisseling tussen verschillende Poolse mannen. Even later kwamen er 2 mannen terug met wapens in hun handen, waaronder de 21-jarige man. Beide mannen bedekten hun gezicht en zwaaiden met wapens en bedreigden de latere slachtoffers. Er ontstond een woordenwisseling die leidde tot een steekpartij. 1 van de slachtoffers werd geraakt in de buurt van een slagader. Hij raakte daardoor levensgevaarlijk gewond.

Strafoplegging

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Volgens de rechtbank zijn de verwondingen van het slachtoffer zeer ernstig. Het slachtoffer had zelfs kunnen overlijden. Het slachtoffer had een slagaderlijke bloeding en onderging een levensreddende operatie. Door fors bloedverlies moest het slachtoffer zelfs gereanimeerd worden. Daarnaast neemt de rechtbank de 21-jarige man kwalijk dat hij het andere slachtoffer zwaar lichamelijk letsel toegebracht. Het incident had veel impact op beide slachtoffers.

Vaker veroordeeld

De rechtbank neemt verder mee dat de 21-jarige man al eerder in aanraking is geweest met de politie voor vergelijkbare geweldsdelicten. Ook rekent de rechtbank het de man aan dat hij bleef ontkennen en geen openheid van zaken gaf.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken