Laden...

8 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor moord op Arnhemmer

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor moord op Arnhemmer
Arnhem, 29 januari 2019

De rechtbank veroordeelt een 23-jarige man tot 8 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor de moord op een 53-jarige man uit Arnhem.

De man bracht het slachtoffer op 8 augustus 2018 met 91 messteken om het leven. De man bekende het slachtoffer te hebben gestoken, maar zei dat dit in een opwelling gebeurde. De rechtbank gelooft dat niet en vindt moord bewezen.

Geen zelfverdediging

Ook gelooft de rechtbank niet dat de man uit zelfverdediging heeft gehandeld. Zo kocht de man op de dag van de moord een messenset en ging vervolgens met een aantal messen bij het slachtoffer langs. De man dacht dat het slachtoffer, met wie hij een seksuele relatie had, hem bij een eerdere ontmoeting had verkracht. Volgens de rechtbank is de man naar het slachtoffer toegegaan om hem om het leven te brengen.

Sterk verminderd toerekeningsvatbaar

Uit gedragskundig onderzoek blijkt dat de man sterk verminderd toerekeningsvatbaar is. De gevangenisstraf – die gelijk is aan de eis van de officier van justitie – valt hierdoor lager uit dan in vergelijkbare gevallen. Vanwege de stoornissen van de man en de ernst van het feit legt de rechtbank ook tbs met dwangverpleging op.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van in totaal ruim 7.500 euro aan de nabestaanden betalen.

Uitspraken