Laden...

8 jaar cel voor overvallen cafetaria's Apeldoorn en restaurant vakantiepark Beekbergen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 8 jaar cel voor overvallen cafetaria's Apeldoorn en restaurant vakantiepark Beekbergen
Zutphen, 04 maart 2019

De rechtbank veroordeelt een 37-jarige man voor meerdere overvallen in Apeldoorn en Beekbergen. Daarnaast maakte hij zich schuldig aan vuurwapenbezit. Hij krijgt een gevangenisstraf van 8 jaar opgelegd. Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 18 duizend euro aan de slachtoffers betalen.

De man pleegde de overvallen tussen 19 maart 2017 en 30 december 2017 op 2 Apeldoornse cafetaria’s en een restaurant van een vakantiepark in Beekbergen. Deze overvallen pleegde hij onder dreiging van een vuurwapen. In 2 van de 3 gevallen richtte de man zijn vuurwapen op de medewerkers en dreigde om te gaan schieten. In 1 geval schoot hij daadwerkelijk.

Doodangsten

Door zijn handelen creëerde de man voor de slachtoffers een zeer beangstigde situatie. Uit de slachtofferverklaringen tijdens de zitting bleek dat de slachtoffers doodangsten hebben uitgestaan. De man hoorde dit allemaal onbewogen aan. Hij gaf nauwelijks blijk dat hij beseft dat hij, om in zijn eigen financiële behoefte te voorzien, een ander heeft opgezadeld met een levensgroot trauma. Ook weigerde hij elke vorm van persoonlijkheidsonderzoek. Hieruit kan worden afgeleid dat het hem weinig tot niets interesseert hoe zijn gedrag heeft kunnen ontstaan of in de toekomst voorkomen kan worden. Bij deze feiten en houding past volgens de rechtbank alleen een langdurige gevangenisstraf.

Uitspraken