Laden...

8 jaar cel voor schietpartij uitgaansleven Nijmegen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 8 jaar cel voor schietpartij uitgaansleven Nijmegen
Zutphen, 19 april 2019

De rechtbank legt een 44-jarige Nijmegenaar 8 jaar gevangenisstraf op voor het schieten met een vuurwapen op een man in het uitgaansleven van Nijmegen. Ook moet de man een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen van bijna 9.000 euro.

De mannen kregen in café Extase een woordenwisseling, waarna het slachtoffer het café verliet. De man ging achter het slachtoffer aan en schoot van korte afstand meerdere keren op hem. Die werd door 4 kogels geraakt in zijn been, buik, borst en nek. Wonderlijk genoeg overleefde het slachtoffer deze aanslag. 

Uitgaansruzie

De rechtbank gelooft de verklaring van de man niet, dat niet hij, maar het slachtoffer de aanstichter was. Dat de verklaring van de man niet kan kloppen, blijkt onder meer uit onderzoek door het NFI naar bijvoorbeeld de schotresten en schotbaan. Dat de man bij een uitgaansruzie een vuurwapen gebruikt is extreem gevaarlijk. De man deinst duidelijk nergens voor terug om een ruzie uit te vechten en het slachtoffer moest dit bekopen met meerdere schotverwondingen. Toevallige voorbijgangers waren getuige van de schietpartij. Met dit incident veroorzaakte de man gevoelens van angst, onrust en onveiligheid bij de omstanders die die nacht in de buurt van het incident aanwezig waren.

Hogere celstraf dan geëist

De rechtbank legt een hogere celstraf op dan door de officier van justitie is geëist. De rechtbank gaat namelijk uit van vol opzet op de dood van het slachtoffer. Het laatste schot loste de man van heel dichtbij, namelijk bij de nek van het slachtoffer dat op de grond lag. Dat rekent de rechtbank verdachte zwaar aan.

Uitspraken