Laden...

9 maanden gevangenisstraf voor geweld in uitgaanscircuit Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 9 maanden gevangenisstraf voor geweld in uitgaanscircuit Arnhem
Arnhem, 14 maart 2018

De rechtbank veroordeelt een 21-jarige man zonder vast adres in Nederland voor 2 geweldsincidenten in het uitgaansleven van Arnhem. De man krijgt een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 9 maanden opgelegd.

2 incidenten

De man raakte binnen 4 maanden 2 keer betrokken bij een vechtpartij in het centrum van Arnhem. Daarbij heeft de man samen met zijn vrienden eerst in oktober 2016 willekeurige voorbijgangers gevolgd, geslagen en getrapt. Vervolgens hebben zij in februari 2017 op een bezoeker van een café ingeslagen en ingeschopt – waaronder tegen zijn hoofd – terwijl deze bezoeker al bewusteloos op de grond lag. Als gevolg hiervan heeft dit slachtoffer onder meer een hersenkneuzing opgelopen, waarvan hij nog altijd klachten en beperkingen ervaart.

Straf openlijk geweld en poging zware mishandeling

De rechtbank neemt onder andere vanwege het forse letsel op basis van de landelijke oriëntatiepunten een gevangenisstraf van 9 maanden voor beide feiten tot uitgangspunt. De man is niet eerder veroordeeld, maar nam geen verantwoordelijkheid voor zijn handelen en is mogelijk naar het buitenland vertrokken. De rechtbank ziet daarom geen reden om een kortere gevangenisstraf op te leggen of een deel van de straf voorwaardelijk op te leggen.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man moet aan de slachtoffers een schadevergoeding van in totaal ruim 6.200 euro
betalen.

Uitspraken