Laden...

Aanvullend onderzoek nodig voor bedreiger oma

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Aanvullend onderzoek nodig voor bedreiger oma
Arnhem, 23 oktober 2018

De rechtbank stelt in een tussenvonnis vast dat een 18-jarige man uit Arnhem zijn oma heeft bedreigd met een mes. Ook heeft hij op 1 dag kleding gestolen uit 3 verschillende winkels. De rechtbank vindt dat er nog aanvullend psychiatrisch onderzoek gedaan moet worden. De rechtbank houdt de zaak daarom aan en bepaalt dat het onderzoek heropend wordt.

In de bedreigingszaak adviseert een forensisch psycholoog om de Arnhemmer volledig ontoerekeningsvatbaar te verklaren vanwege een psychotisch toestandsbeeld. Hij zou daarom voor 1 jaar opgenomen moeten worden in psychiatrisch ziekenhuis. Maar er ligt nog geen concreet advies van een psychiater, omdat deze de Arnhemmer niet kon bereiken toen hij op vrije voeten was. Inmiddels zit de man weer in voorlopige hechtenis. De rechtbank vindt het noodzakelijk dat de man alsnog door de psychiater wordt onderzocht. Ook moet de psychiater een aanvullend rapport aanleveren. Daarom wordt de zaak aangehouden en het onderzoek heropend.

Uitspraken