Laden...

Dressuuramazone moet informatie verstrekken over paard

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Dressuuramazone moet informatie verstrekken over paard
Zutphen, 25 augustus 2020

Een dressuuramazone moet de ex-vrouw van haar partner informatie verstrekken over - onder meer - het Friesche paard LimiTed Edition. Dat oordeelt de kortgedingrechter.

Eiseres stapte naar de kortgedingrechter omdat zij stelde dat haar ex-man verschillende schenkingen aan de dressuuramazone zou hebben verzwegen. 

Stukken overleggen

De kortgedingrechter heeft beslist dat de dressuuramazone aan eiseres afschriften moet verstrekken van documenten waaruit blijkt dat - en zo ja - wanneer het paard Limited Edition aan haar is geschonken. Dit kan de schenkingsovereenkomst zelf zijn. Als daarvan geen schriftelijk stuk is opgemaakt moeten afschriften van boekhoudkundige stukken worden afgegeven. Daaruit moet blijken sinds wanneer het paard Limited Edition is gaan behoren tot de bedrijfsinventaris van de amazone.

Dat geldt ook voor stukken waaruit blijkt of - en zo ja - welke bedragen voor haar of haar dressuurbedrijf zijn betaald of zijn geschonken. Daarbij gaat het in ieder geval over een personenauto en een paardentruck.

Ook gaat het om bedragen die zijn betaald voor de inrichting van een appartement en bedragen die op een andere manier door de ex-man van eiseres ten gunste zijn gesteld aan de amazone en haar dressuurbedrijf.

De volledige uitspraak wordt zo spoedig mogelijk onder onderstaand ECLI-nummer gepubliceerd.

Uitspraken