Laden...

Apeldoorner veroordeeld voor ontucht met 2 minderjarige jongens

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Apeldoorner veroordeeld voor ontucht met 2 minderjarige jongens
Zutphen, 10 april 2018

De rechtbank veroordeelt een 56-jarige man uit Apeldoorn voor het plegen van ontucht met 2 minderjarige jongens. Hij krijgt een gevangenisstraf van 377 dagen, waarvan 365 voorwaardelijk. Daarnaast krijgt de man een taakstraf van 240 uur.

De man pleegde als eigenaar van een restaurant ontucht met 2 jongens die bij hem in het restaurant werkten. Dit gebeurde in de periode van 1 oktober 2016 tot en met 21 mei 2017 bij het ene slachtoffer. Daarnaast betastte de man in de periode van 1 januari 2017 tot en met 22 mei 2017 het andere slachtoffer.

Impact

De man maakte hiermee een ernstige inbreuk op de lichamelijke integriteit van de jongens. Daarnaast maakte de man op grove wijze misbruik van het vertrouwen dat de slachtoffers en de ouders van de slachtoffers - in hem als eigenaar van het restaurant - hadden. Het bewezenverklaarde had grote impact op de slachtoffers, zoals is gebleken uit het op de terechtzitting door hen uitgeoefende spreekrecht. De slachtoffers zijn het vertrouwen in andere mensen kwijtgeraakt. De rechtbank rekent dit de man zeer aan.

Bijzondere voorwaarden

Aan de voorwaardelijke straf zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld. Zo komt de man onder toezicht te staan van de reclassering en moet hij zich laten behandelen. Daarnaast mag hij op geen enkele wijze contact opnemen met de slachtoffers. 

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van in totaal ruim 5.000 euro aan de slachtoffers betalen.

Uitspraken