Laden...

Apeldoorner veroordeeld voor verduistering bij notariskantoor

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Apeldoorner veroordeeld voor verduistering bij notariskantoor
Zutphen, 23 februari 2018

De rechtbank veroordeelt een 63-jarige man uit Apeldoorn voor verduistering. Hij krijgt een voorwaardelijke celstraf van 9 maanden opgelegd. Daarnaast moet de man een taakstraf van 240 uur uitvoeren.

De man verduisterde zo’n 3 jaar lang geld, terwijl hij als boekhouder in dienst was bij een notariskantoor in Zutphen. De rechtbank vindt dat hij misbruik heeft gemaakt van zijn vertrouwenspositie die hij als boekhouder inneemt. Ook heeft de Apeldoorner het door het notariskantoor in hem gestelde vertrouwen op ernstige wijze geschaad. Door zijn toedoen is aan het notariskantoor schade toegebracht. De man liet zich uitsluitend leiden door zijn eigen behoefte aan financieel gewin.

Bijzondere voorwaarde

Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf is een bijzondere voorwaarde verbonden. De man heeft een meldplicht bij de reclassering. Ook mag de man 5 jaar lang geen werkzaamheden verrichten als boekhouder of administrateur.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man ruim 90.000 euro terugbetalen aan de notaris.

Uitspraken