Laden...

Arnhemmer 7 jaar in cel voor mensenhandel en opsluiting 3 vrouwen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer 7 jaar in cel voor mensenhandel en opsluiting 3 vrouwen
Arnhem, 13 augustus 2018

De rechtbank Gelderland veroordeelt een 33-jarige man uit Arnhem voor mensenhandel, gepleegd tegen 3 vrouwen, wederrechtelijke vrijheidsberoving en overtreding van de Opiumwet. De rechtbank legt hiervoor een gevangenisstraf op van 7 jaar. Daarnaast moet de man een schadevergoeding betalen aan de 3 slachtoffers.

Stelselmatig en gruwelijk

De man heeft 3 vrouwen voor hem in de prostitutie laten werken. Het geld dat ze hiermee verdienden, moesten ze aan hem af staan. Deze vrouwen waren al verslaafd toen ze de man ontmoetten. De man heeft hen drugs gegeven waardoor ze afhankelijk van hem werden. Om hem voor de drugs te kunnen betalen moesten de vrouwen voor hem in de prostitutie gaan werken. De man heeft de vrouwen hierbij ook stelselmatig en soms ook op gruwelijke en sadistische wijze mishandeld. Ook heeft hij de vrouwen opgesloten, hun leven gecontroleerd en hun ‘wereld klein gemaakt’.

Zeer ernstige feiten

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 5 jaar. Naar het oordeel van de rechtbank doet deze straf geen recht aan de ernst van de feiten en het door verdachte toegebrachte leed. De rechtbank houdt er in de bepaling van de straf nadrukkelijk rekening mee dat verdachte doelbewust misbruik heeft gemaakt van de verslaving van de vrouwen, hen doelbewust afhankelijk van de drugs heeft gemaakt of gehouden en dat verdachte de vrouwen financieel heeft geëxploiteerd.   

Uitspraken