Laden...

Arnhemmer bestraft voor mishandeling ex-vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer bestraft voor mishandeling ex-vriendin
Arnhem, 19 april 2018

De rechtbank veroordeelt een 44-jarige man uit Arnhem voor het mishandelen van zijn ex-vriendin. De man krijgt hiervoor een deels voorwaardelijke gevangenisstraf van 63 dagen en een taakstraf van 100 uur opgelegd.

De man heeft in september 2017 op het Gele Rijdersplein in Arnhem zijn ex-vriendin geslagen, gebeten en in een halsomstrengeling vastgehouden. De rechtbank vindt niet bewezen dat de man probeerde zwaar lichamelijk letsel toe te brengen, zoals de officier van justitie bepleitte. De rechtbank komt tot dit oordeel, omdat niet vast komt te staan waar en met hoeveel kracht de man op het hoofd van zijn ex-vriendin heeft geslagen. Omdat de rechtbank de mishandeling fors vindt, legt zij wel de door de officier geëiste voorwaardelijke gevangenisstraf van 60 dagen en werkstraf van 100 uur op. Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank rekening met het feit dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is door zijn persoonlijkheids- en verslavingsproblematiek.

Bijzondere voorwaarden

De rechtbank koppelt aan de voorwaardelijke straf meerdere bijzondere voorwaarden, waaronder een deeltijd behandeling en een kortdurende klinische opname bij een terugval in drugsgebruik.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken