Laden...

Arnhemmer bestraft voor sieradenroof 3 oudere dames

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer bestraft voor sieradenroof 3 oudere dames
Zutphen, 02 augustus 2018

Een 33-jarige man uit Arnhem beroofde op 1 dag 3 oudere dames op straat van hun sieraden. De rechtbank veroordeelt hem tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 15 maanden voorwaardelijk. De man moet zich na de gevangenisstraf laten behandelen. Ook moet hij de vrouwen schadevergoedingen betalen. 

De man koos bewust de oudere dames als slachtoffer en beroofde hen op brutale wijze van de sieraden die zij droegen. Uit eerdere ervaringen weten we dat slachtoffers van een straatroof vaak nog lang ernstige psychische klachten hebben daarvan.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Aan het voorwaardelijk deel van de straf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. De rechtbank vindt het belangrijk dat de Arnhemmer - die verminderd toerekeningsvatbaar is -  de door de rapporteurs geadviseerde behandeling en begeleiding volgt. Eén van de voorwaarden is dat de man zich voor maximaal 1 jaar verplicht laat opnemen en behandelen in een kliniek zodra zijn gevangenisstraf is afgelopen. Vervolgens moet hij zich onder toezicht van de reclassering verder ambulant laten behandelen en moet hij beschermd gaan wonen.

Snelle start behandeling belangrijk

Het is belangrijk dat de man snel aan de behandeling kan beginnen. De rechtbank legt daarom een groter deel van de straf voorwaardelijk op dan de officier van justitie eiste.

Schadevergoedingen

De man moet de vrouwen schadevergoedingen betalen, dit is in totaal een bedrag van 605 euro.

Uitspraken