Laden...

Arnhemmer cel in voor afpersing en belediging

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer cel in voor afpersing en belediging
Arnhem, 21 februari 2023

De rechtbank veroordeelt een 42-jarige man uit Arnhem voor afpersing en belediging van 2 politieagenten. De man krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Daarbij worden aan de man een contact- en locatieverbod opgelegd ten opzichte van het slachtoffer van de afpersing. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen.

Op 2 september 2021 ging de man ’s nachts naar de woning van het slachtoffer in Ede. Daar bewoog hij door middel van verbaal en fysiek geweld het slachtoffer een geldbedrag van 5 duizend euro te betalen. Nadat de man later die nacht werd aangehouden, beledigde hij 2 politieagenten.

Zakelijk geschil

De man verklaarde dat hij en het slachtoffer een zakelijk geschil hadden en dat hij naar de woning was gegaan om te onderhandelen. De man verklaarde dat hij verbaal wel stevig uit de hoek kan zijn gekomen, maar dat van dwang geen sprake was. 

Betrouwbare verklaring slachtoffer

De rechtbank neemt echter de verklaring van het slachtoffer als uitgangspunt. Zijn verklaring is betrouwbaar en vindt steun in de rest van het dossier. Uit de verklaring van het slachtoffer komt naar voren dat hij enkel het geld heeft afgegeven vanwege het geweld en dreiging met geweld die van de man uit zijn gegaan. Het slachtoffer heeft zich vanwege dit incident lange tijd onveilig gevoeld.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man het bedrag van 5 duizend euro aan het slachtoffer terugbetalen. 

Uitspraken