Laden...

Arnhemmer krijgt 30 maanden celstraf voor poging doodslag op ex-partner van zijn vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer krijgt 30 maanden celstraf voor poging doodslag op ex-partner van zijn vriendin
Zutphen, 22 november 2019

De rechtbank veroordeelt een 27-jarige Arnhemmer voor het neersteken van de ex-partner van zijn vriendin tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Dit gedeelte van de straf hoeft de man niet uit te zitten als hij binnen 2 jaar niet opnieuw een strafbaar feit pleegt. Ook moet hij een schadevergoeding van 1.991 euro aan het slachtoffer betalen.

De man stak in de nacht van 3 op 4 augustus 2019, voor de woning van zijn vriendin, het slachtoffer in de borststreek met een mes. Er was sprake van een lange voorgeschiedenis tussen de vriendin van de man en het slachtoffer (haar ex). De man en zijn vriendin waren het slachtoffer tijdens het uitgaan in het centrum van Arnhem eerder die avond tegen gekomen. Het slachtoffer reed daarna naar de woning van de vriendin van de man. De man pakte een mes uit de keuken en ging naar buiten. Daarna ontstond een ruzie en stak hij het slachtoffer.

Geen noodweer

De man verklaarde dat hij handelde uit noodweer. Hij zei dat hij werd aangevallen door het slachtoffer en dat het slachtoffer mogelijk tegen het mes is aangelopen. De rechtbank gaat hier niet in mee, omdat er geen verklaringen zijn die het verhaal van de man ondersteunen. Er zijn wel meerdere getuigen die hebben verklaard dat de man erg agressief was tegen het slachtoffer.

Gelijk aan eis officier

Doordat hij een mes pakte en de confrontatie opgezocht creëerde de man een gevaarlijke situatie. De man mag van geluk spreken dat hij het slachtoffer niet zwaarder of zelfs dodelijk heeft verwond. Volgens de rechtbank is een lange gevangenisstraf op zijn plaats. De rechtbank legt dezelfde straf op als geëist door de officier van justitie.

Uitspraken