Laden...

Arnhemmer krijgt celstraf voor babbeltrucs bij bejaarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer krijgt celstraf voor babbeltrucs bij bejaarden
Zutphen, 02 november 2018

De rechtbank veroordeelt een 38-jarige man uit Arnhem voor diefstallen uit 3 woningen en voor identiteitsfraude tot een gevangenisstraf van 7 maanden.

Babbeltruc

Illustratieve afbeelding

De man kwam de woningen binnen met een smoes over het controleren van werkzaamheden die eerder waren uitgevoerd door een bedrijf waar de man toen werkte. De bewoners kenden hem daar nog van en vertrouwden hem daarom. De man nam sieraden mee. Toen 1 bewoner onraad rook, verstrekte verdachte identiteitsgegevens van iemand anders om ontdekking te voorkomen.

Bejaarde slachtoffers

De slachtoffers van de man zijn ouder dan 80 jaar. 1 van hen is inmiddels overleden. De sieraden die zij kwijt zijn, hebben vaak ook emotionele waarde. De man maakte misbruik van hun goede vertrouwen en kwetsbaarheid.

Straf

De man verscheen niet bij de behandeling van zijn strafzaak. Dat recht heeft hij. Hij is niet eerder veroordeeld voor soortgelijke zaken. De officier van justitie had 15 maanden geëist. De rechtbank heeft gelet op de oriëntatiepunten voor insluipingen (2 maanden per feit) en legt om die reden 7 maanden gevangenisstraf op.

Uitspraken