Laden...

Arnhemmer krijgt celstraf voor gewelddadige woningoverval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer krijgt celstraf voor gewelddadige woningoverval
Arnhem, 21 juni 2019

De rechtbank veroordeelt een 22-jarige man uit Arnhem tot een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 6 maanden voorwaardelijk voor een gewelddadige woningoverval in Arnhem.

Het toen 67-jarige slachtoffer was op 3 juni 2015 in zijn woonkamer en had bezoek van een andere man toen de daders zijn woning binnen vielen. Zij sloegen het slachtoffer vrijwel direct en van beide mannen werden de handen door de daders vastgebonden met tape. De daders namen 700 euro mee als buit.

Scenario niet geloofwaardig

De man heeft altijd ontkend bij de woningoverval betrokken te zijn. Op de tape waarmee de handen van het slachtoffer zijn vastgebonden zijn 2 vingerafdruksporen van de man aangetroffen. De man gaf aan dat hij de rol tape op een eerder moment kon hebben gebruikt. In dat scenario zou de man de rol tape ten minste 4 wikkelingen moeten hebben afgerold. Vervolgens zou hij zijn vingerafdrukken moeten hebben achterlaten, waarna de tape weer op de rol zou zijn gerold om later bij de overval te worden gebruikt. De rechtbank vindt die gang van zaken niet geloofwaardig

Professioneel te werk

Op een woningoverval staat afhankelijk van de ernst van het geweld gemiddeld een celstraf van 3 tot 5 jaar. De rechtbank neemt strafverzwarend mee dat de man professioneel te werk is gegaan met een mededader waarbij met een wapen is geslagen en gedreigd. Omdat de man op het moment van de overval 19 jaar was en aan hem nog niet eerder een gevangenisstraf is opgelegd, legt de rechtbank een deel van de straf voorwaardelijk op. Hiervoor geldt een proeftijd van 2 jaar. Dit moet de man ervan weerhouden zich nogmaals aan strafbare feiten schuldig te maken.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van  6.225 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken