Laden...

Arnhemmer veroordeeld voor bedreigen klantenservice ABN Amro

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer veroordeeld voor bedreigen klantenservice ABN Amro
Arnhem, 18 juli 2018

De rechtbank veroordeelt een 23-jarige man uit Arnhem voor bedreiging en diefstal met geweld tot een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.

De man nam op 1 mei 2018 telefonisch contact op met de klantenservice van de ABN Amro en uitte in het gesprek dreigende taal. Als gevolg van de bedreiging werd het pand van de ABN Amro in Arnhem zelfs enige tijd ontruimd. Naast deze bedreiging stal de man op 13 april 2018 een fles wijn en een fles whisky uit een wijnhandel in Arnhem. Daarbij gaf hij de winkelier een duw. Deze feiten hadden een forse impact op de slachtoffers.

Geen bijzondere voorwaarden

De rechtbank legt - hoewel daar door de advocaat wel om is verzocht - geen behandelverplichting op aan de man, omdat hij tot nu toe iedere vorm van (verplichte) behandeling heeft geweigerd. Hiermee rekening houdend legt de rechtbank aan de man een gevangenisstraf op. Het voorwaardelijke deel geldt als stok achter de deur.

Tenuitvoerlegging eerdere straf toegewezen

Tijdens de proeftijd van een andere zaak maakte de man zich schuldig aan bovengenoemde gepleegde feiten. Dit is in principe voldoende om de destijds voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraf van 9 maanden alsnog ten uitvoer te leggen. De rechtbank gaat daar in dit geval niet toe over, omdat de Rechtbank Oost-Brabant al op 10 juli 2018 de gehele tenuitvoerlegging van deze voorwaardelijk opgelegde straf - in verband met overtreding van de bijzondere voorwaarden - heeft toegewezen.

Uitspraken