Laden...

Arnhemmer veroordeeld voor mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer veroordeeld voor mishandeling
Zutphen, 17 oktober 2023

De rechtbank veroordeelt een 44-jarige man uit Arnhem voor mishandeling. De rechtbank legt een gevangenisstraf van 3 maanden op. Daarbij moet de man aan het slachtoffer een schadevergoeding betalen.

Op 9 april 2023 sloeg de man een 38-jarige man op zijn neus. Dit gebeurde zonder enige aanleiding, op klaarlichte dag op straat in Arnhem. De man en het slachtoffer kenden elkaar niet. Door de klap brak de slachtoffer zijn neus en ging zijn bril kapot. 

Strafblad

Uit het strafblad van de man bleek dat hij in februari 2023 en oktober 2022 ook al voor mishandeling door de politierechter is veroordeeld. In februari 2023 legde de politierechter een deels voorwaardelijke gevangenisstraf aan hem op. Hieraan zat reclasseringstoezicht verbonden om hem hulp te kunnen bieden bij zijn verschillende problemen. De man bleek echter niet gemotiveerd voor hulpverlening, waardoor het reclasseringstoezicht op niets uitliep. 

Onvoorwaardelijke gevangenisstraf

Omdat de man binnen zijn proeftijd van de veroordeling in februari 2023 opnieuw in de fout ging, legt de rechtbank de toen opgelegde voorwaardelijke straf van 2 weken alsnog op. De man hoeft niet terug naar de gevangenis, omdat hij zijn straf van al in voorarrest uitgezeten heeft. De rechtbank legt geen nieuw reclasseringstoezicht op. 

Schadevergoeding

Tot slot moet de man aan het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 300 euro voor materiële kosten en 1.250 euro smartengeld. 

Uitspraken