Laden...

Arnhemmer veroordeeld voor poging tot overval op snackbars, straatroof en oplichting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer veroordeeld voor poging tot overval op snackbars, straatroof en oplichting
Arnhem, 09 augustus 2019

De rechtbank veroordeelt een 20-jarige man uit Arnhem tot een gevangenisstraf van 42 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. De man maakte zich schuldig aan 2 pogingen tot overval op snackbars, een straatroof en oplichting. Daarnaast moet de man een eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken uitzitten, omdat hij in de proeftijd opnieuw een strafbaar feit pleegde.

Illustratieve afbeelding

Tijdens de strafbare feiten maakte de man gebruik van een balletjespistool, dat veel leek op een echt vuurwapen. Ook gebruikte hij een vermomming in de vorm van een anonymous masker.

Strafbepaling

De man heeft de feiten bekend. Gezien de jonge leeftijd van de man, het feit dat hij zijn verantwoordelijkheid heeft genomen en zich bereid verklaart om hulp te accepteren, legt de rechtbank hem een gevangenisstraf voor de duur van 42 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk op. De man moet zich in het kader van het voorwaardelijk strafdeel houden aan de voorwaarden van de reclassering.

Schadevergoeding

Tot slot moet hij een schadevergoeding betalen aan de 2 slachtoffers van de pogingen tot overval op een snackbar en aan het slachtoffer van de straatroof. 

Uitspraken