Laden...

Arnhemmer veroordeeld voor reeks strafbare feiten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer veroordeeld voor reeks strafbare feiten
Arnhem, 26 juli 2019

De rechtbank veroordeelt een 34-jarige man uit Arnhem voor het bedreigen van een supermarktmedewerkster. Daarnaast bedreigde de man zijn medeflatbewoner. Ook maakte hij zich schuldig aan diefstal en vernieling. Hij krijgt een gevangenisstraf van 180 dagen, waarvan 157 voorwaardelijk opgelegd.

De man bedreigde de medewerkster onder andere met de woorden ‘ik maak je dood’ en ‘ik ga je verkrachten’. Daarnaast bedreigde de man een medebewoner van de flat waar hij op dat moment woonde. De man deed dit door tegen de medebewoner te zeggen dat er komende maand een gasexplosie zou plaatsvinden in hun flatgebouw. De man stal ook cosmetica-artikelen uit een supermarkt. Tot slot beschadigde en vernielde hij zijn huurwoning door vlak voor zijn ontruiming die woning met graffiti onder te spuiten. Diverse onderdelen in de woning, moeten daardoor worden vervangen.

Bijzondere voorwaarden

De rechtbank volgt de officier van justitie in zijn eis. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar. Hieraan is een aantal bijzondere voorwaarden verbonden, waaronder het verblijf bij een instelling, ambulante behandeling en bewindvoering. De rechtbank neemt in haar beslissing mee dat de reclassering geadviseerd heeft de huidige hulpverlening voort te zetten door het stellen van bijzondere voorwaarden. Dit mede omdat de man zich in de afgelopen 5 jaar eerder schuldig heeft gemaakt aan een poging tot bedreiging. De rechtbank vindt het van belang dat aan hem een voorwaardelijke straf wordt opgelegd waardoor de hulpverlening wordt voortgezet. Ook dient het als stok achter de deur om niet te vervallen in strafbare feiten.

Uitspraken