Laden...

Arnhemmers veroordeeld voor openlijk geweld in uitgaanscentrum

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmers veroordeeld voor openlijk geweld in uitgaanscentrum
Arnhem, 27 juni 2017

De rechtbank veroordeelde 2 mannen uit Arnhem voor openlijke geweldpleging. Een 24-jarige man kreeg een gevangenisstraf van 136 dagen, waarvan 120 voorwaardelijk. Ook kreeg hij een taakstraf van 240 uur. Zijn 25-jarige plaatsgenoot kreeg een werkstraf van 150 uur, waarvan 50 voorwaardelijk, opgelegd.

Op 28 februari 2017 gebruikten de mannen voor de ingang van een Arnhemse discotheek geweld tegen een jongen. De 24-jarige man is daarnaast ook veroordeeld voor nog een geweldpleging in dezelfde nacht. Hij heeft samen met zijn vrienden een groep jongens bij de auto opgewacht en vervolgens tegen 1 van deze jongens geweld gebruikt. Op basis van camerabeelden en meerdere herkenningen van de man, stelt de rechtbank vast dat hij hierbij betrokken was. De 25-jarige man is voor dit laatste feit vrijgesproken.

Nauwe en bewuste samenwerking

De rechtbank neemt het de mannen kwalijk dat het geweld plaatsvond op de openbare weg. Het feit heeft hiermee niet alleen impact op de slachtoffers gehad, maar ook op de omstanders. Volgens de rechtbank was er sprake van een nauwe en bewuste samenwerking. De 24-jarige man is eerder veroordeeld voor geweldsdelicten. Hij moet ook een deel van een eerder voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraf uitzitten.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken