Laden...

Arnhemse vrijgesproken van diefstal en afperisng

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemse vrijgesproken van diefstal en afperisng
Arnhem, 08 juli 2020

De rechtbank spreekt een 26-jarige vrouw uit Arnhem vrij van diefstal en afpersing van een man.

Beroving

De man belde op 26 juni 2019 met 112 en zei dat hij was beroofd van zijn telefoon, zijn gouden ketting en 250 euro. Tijdens het doen van aangifte sprak hij echter over een bedrag van 150 euro. De man vertelde aan de politie dat hij in zijn woning was bedreigd door de bestuurder van de auto waarmee de vrouw naar hem toe was gebracht. Ook vertelde hij dat hij was aangereden. Maar de man verklaarde hier verschillend over bij de politie en bij de rechter-commissaris.

WhatsApp-berichten

Uit de WhatsApp-berichten tussen de vrouw en haar klant komt naar voren dat het de bedoeling was dat de man het geld en zijn telefoon aan de vrouw zou geven als betaling voor seksuele diensten. De man vertelde dit alleen niet aan de politie. En hij vertelde ook niet dat hij al eerder een seksafspraak met de vrouw heeft gehad.

Getuigen

Getuigen hebben in de buurt van de woning van de man wel een auto gezien waarin een man zat. Maar er zijn geen getuigen die hebben gezien dat deze man de auto heeft verlaten en naar de woning is gelopen. De man heeft bovendien wisselend verklaard over de aanrijding die heeft plaatsgevonden, terwijl een getuige heeft verklaard dat de man ten val kwam doordat hij aan het raampje van de bestuurder is gaan hangen toen deze wegreed

Vrijspraak

De rechtbank gaat vanwege de wisselende en deels onbevestigde verklaringen van de man uit van de verklaring van de 26-jarige vrouw. Omdat zij het geld en de telefoon van de man heeft gekregen, is juridisch gezien geen sprake van diefstal. Verder is niet gebleken dat de begeleider van de vrouw met een mes de man heeft bedreigd. De rechtbank spreekt daarom de vrouw vrij van diefstal en afpersing. Om die reden krijgt de man ook geen schadevergoeding.

Uitspraken