Laden...

Behandeling zaken rechtbank Gelderland tot en met 28 april 2020

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Behandeling zaken rechtbank Gelderland tot en met 28 april 2020
Arnhem, Zutphen, 06 april 2020

De uitbraak van het Corona-virus heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving en ook op de Rechtspraak. De Raad voor de rechtspraak heeft vrijdag een landelijk bericht gepubliceerd met als titel ‘Rechtspraak zet alles op alles om zoveel mogelijk zaken af te doen’. Daarin staat beschreven, welke typen rechtszaken de komende weken behandeld en afgehandeld kunnen worden onder de gegeven omstandigheden.

De rechtbank Gelderland inventariseert op dit moment welke zaken de komende weken ingepland kunnen worden voor een zitting. Hierbij zullen ook digitale middelen ingezet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een videoverbinding naar een penitentiaire inrichting of een skypeverbinding naar een advocatenkantoor. Hierbij wordt grote zorg besteed aan digitale veiligheid. Wanneer in een zaak een zitting wordt gepland, informeert de rechtbank Gelderland de betrokkenen bij deze zittingen zo spoedig mogelijk.

Door de Corona-maatregelen kunnen we het Paleis van Justitie helaas niet openstellen voor publiek. Journalisten die belangstelling hebben voor een zaak kunnen contact opnemen met team communicatie van de rechtbank (088 36 11520)

Uitspraken