Laden...

Bemiddelaar moet bemiddelingskosten terugbetalen aan huurder

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Bemiddelaar moet bemiddelingskosten terugbetalen aan huurder
Arnhem, 12 februari 2018

De kantonrechter van de rechtbank beslist dat een bemiddelaar van huurwoningen aan een huurder de bemiddelingskosten moet terugbetalen. De prijs voor de bemiddeling was opgenomen in algemene voorwaarden, maar niet duidelijk was waarvoor de huurder precies moest betalen. De kantonrechter vindt dat die voorwaarde niet redelijk is. De bemiddelaar kan daardoor geen beroep meer doen op die voorwaarde

Geen kosten betalen voor bemiddeling

De bemiddelaar heeft ook gewerkt voor de verhuurder en dat mag niet op grond van de wet en een uitspraak van de hoogste rechter van Nederland, De Hoge Raad. Daarom hoefde de huurder aan de verhuurder niets te betalen voor de bemiddeling.

Niet te laat met eis

De bemiddelaar heeft nog gezegd dat de huurder te laat was met zijn eis, maar dat is niet zo. Omdat het niet langer dan 5 jaar is geleden dat de huurder de bemiddelingskosten heeft betaald, moet de bemiddelaar de bemiddelingskosten en de administratiekosten aan de huurder terugbetalen.

Uitspraken