Laden...

Broers bestraft voor openlijke geweldpleging bij Velperbroekcircuit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Broers bestraft voor openlijke geweldpleging bij Velperbroekcircuit
Arnhem, 10 februari 2022

De rechtbank veroordeelt 2 broers uit Arnhem (29 en 32 jaar) tot gevangenisstraffen van 15 dagen voor openlijke geweldpleging en vernieling.

De broers pleegden in maart 2019 samen openlijk geweld. Het duo zette hun auto midden op de weg bij het Velperbroekcircuit in Arnhem stil. Zij stapten uit en liepen naar een andere stilstaande auto. Beide broers sloegen vervolgens op die auto. Eén van de broers nam daarbij een (slag)voorwerp ter hand en sloeg daarmee de voorruit van de auto kapot. De broers maakten zich daarom naast openlijke geweldpleging ook schuldig aan vernieling. Tijdens het geweld trok het duo aan de portieren van de auto en probeerde die te openen. In de auto zat een gezin met 2 kinderen.

Angstgevoelens

Het gedrag van de broers is enorm beangstigend geweest voor het gezin in de auto en leidt daarnaast tot gevoelens van angst en onveiligheid in de samenleving, in het bijzonder bij omstanders die daar getuige van zijn. 

Vrijspraak overige feiten

De rechtbank spreekt de Arnhemmers vrij van poging tot afpersing en 2 bedreigingen. Volgens de rechtbank is voor die feiten onvoldoende wettig en overtuigend bewijs. 

Vorderingen niet-ontvankelijk

De rechtbank verklaart de vorderingen van benadeelde partijen niet-ontvankelijk. Volgens de rechtbank is een deel van deze vorderingen onvoldoende onderbouwd en een deel houdt verband met de feiten waar de mannen voor zijn vrijgesproken. 

Uitspraken