Laden...

Broers krijgen celstraf voor betrokkenheid bij drugslab Zevenaar

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Broers krijgen celstraf voor betrokkenheid bij drugslab Zevenaar
Zutphen, 29 juli 2021

De rechtbank veroordeelt 2 mannen tot 50 maanden gevangenisstraf voor hun betrokkenheid bij een drugslab in Zevenaar. De mannen, een 32-jarige man uit Amerongen en een 31-jarige man uit Zevenaar, zijn broers van elkaar. 

In een loods in Zevenaar werd tussen 1 juli 2020 en 5 september 2020 op grote schaal cocaïne gewassen en verwerkt en zijn xtc-pillen gemaakt uit MDMA. Naast de broers waren nog andere personen bij betrokken. Volgens de rechtbank vormden zij dan ook samen met anderen een criminele organisatie, met het doel om drugsdelicten te plegen. 

Vrijspraak import en export drugs

De man uit Zevenaar maakte zich ook schuldig aan het bezitten van goederen waarvan hij wist dat deze gebruikt worden voor het kweken van hennep. De mannen worden vrijgesproken van het importeren en exporteren van drugs. De rechtbank vindt dat niet bewezen. Dat is ook 1 van de redenen dat ze tot een andere straf komt dan de officier van justitie, die 6 jaar cel eiste voor de broers.

Hoewel de officier van justitie ook nog een geldboete van 40 duizend euro had geëist, legt de rechtbank die straf niet op. 

Derde verdachte later voor rechter

De zaak van een 3e  verdachte, een 41-jarige man uit Hilversum, kon niet tegelijkertijd met de zaken van de broers worden behandeld. De rechtbank behandelt zijn zaak op een later moment.

Geldboete voor 4e verdachte

Een 4e verdachte, een man van 35 uit Maarssen, stond alleen terecht voor wapenbezit. De rechtbank veroordeelt hem tot een geldboete van 550 euro.

Uitspraken