Laden...

Bromfietser veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval Ede

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Bromfietser veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval Ede
Arnhem, 26 januari 2018

De rechtbank veroordeelt een 45-jarige man uit Ede voor het veroorzaken van een verkeersongeval in zijn woonplaats. Hij krijgt een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand opgelegd. Als bijkomende straf legt de rechtbank een rijontzegging van 2 jaar op.

Uitspraak rechtbank Gelderland, verkeersongeval bromfiets

Op 19 augustus 2016 vond ter hoogte van de T-kruising van de Noord Parallelweg met de Hoorn in Ede een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een fietser. Op de fiets zat een 14-jarig meisje. Het meisje liep daarbij een sleutelbeenbreuk en hersenletsel op.

Aanmerkelijk onoplettend, onvoorzichtig en onachtzaam gereden

De rechtbank stelt vast dat de man onder invloed van alcohol reed. Daarnaast verleende hij geen voorrang aan de fietser die van rechts kwam. De man zei het meisje niet te hebben gezien. Volgens de rechtbank heeft de man niet goed opgelet of is niet blijven opletten op het overige verkeer. De man heeft volgens de rechtbank ook harder gereden dan ter plaatse verantwoord was. De rechtbank verwijt de man daarom dat hij aanmerkelijk onoplettend, onvoorzichtig en onachtzaam reed.

Zwaar lichamelijk letsel

De rechtbank stelt vast dat de klachten, ontstaan door het hersenletsel als gevolg van het ongeval, nog steeds aanwezig zijn. Dit letsel heeft een grote negatieve invloed op het leven van het meisje. Er is sprake van langdurige gevolgen en er kan niet meer gesproken worden over een tijdelijke verhindering in de uitoefening van de normale bezigheden van het meisje. De rechtbank vindt dan ook dat het letsel als zwaar lichamelijk letsel moet worden gezien.

Bijzondere voorwaarden en schadevergoeding

De rechtbank legt naast de werkstraf een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand op. Voor deze voorwaardelijke straf geldt een proeftijd van 3 jaar en dient als stok achter de deur voor de man om nooit meer onder invloed van alcohol een motorrijtuig te gaan besturen. Aan de voorwaardelijke straf verbindt de rechtbank de voorwaarden dat de man verplicht contact heeft met de reclassering en dat hij een behandeling moet ondergaan voor zijn alcoholprobleem. Als bijkomende straf legt de rechtbank een rijontzegging van 2 jaar op.

Tot slot moet de man aan het meisje een vergoeding van bijna 400 euro betalen voor de gemaakte proceskosten.

Het volledige vonnis wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken