Laden...

Bromfietser veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval Nijmegen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Bromfietser veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval Nijmegen
Arnhem, 23 maart 2018

De rechtbank veroordeelt een 37-jarige man uit Nijmegen voor het veroorzaken van een verkeersongeval in zijn woonplaats. Hij krijgt een werkstraf van 240 uur opgelegd, waarvan 80 voorwaardelijk. Als bijkomende straf legt de rechtbank een voorwaardelijke rijontzegging van 18 maanden op.

Illustratieve afbeelding

Op 24 april 2016 vond op het Piet Moeskoppad in Nijmegen een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een voetganger. Beiden waren onderweg in de richting van de Hillekensacker. De bromfietser kwam geheel of gedeeltelijk op het voetpad terecht en reed daarbij tegen de achterkant van de voetganger aan. De voetganger viel door deze aanrijding en liep daarbij - volgens de rechtbank - zwaar lichamelijk letsel op.

Zeer onvoorzichtig gereden

De rechtbank stelt vast dat de man een bromfiets bestuurde onder invloed van alcohol, terwijl hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De man zei de voetganger niet te hebben gezien. Volgens de rechtbank heeft de man niet goed opgelet of is niet blijven opletten op het overige verkeer. De rechtbank verwijt de man daarom dat hij zeer onvoorzichtig reed.

Deels voorwaardelijke straf

Volgens de oriëntatiepunten voor bepaling van de hoogte van de straf geldt in vergelijkbare zaken een gevangenisstraf als uitgangspunt. De rechtbank wijkt hier in dit geval van af, omdat er bijna 2 jaar zijn verstreken sinds het verkeersongeval. De rechtbank vindt de voorwaardelijke straf en de voorwaardelijke rijontzegging  belangrijk als stok achter de deur voor de man om nooit meer met alcohol op een motorrijtuig te besturen. De proeftijd van de voorwaardelijke straffen is 3 jaar.

Uitspraken