Laden...

Burgemeester mocht café in Arnhem sluiten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Burgemeester mocht café in Arnhem sluiten
Arnhem, 22 oktober 2020

De burgemeester van Arnhem mocht een café in Arnhem sluiten naar aanleiding van een schietincident. Dat beslist de voorzieningenrechter. De burgemeester vond de sluiting noodzakelijk om de openbare orde te herstellen.

illustratieve afbeelding

Op 21 augustus 2020 vond een schietincident plaats een café in Arnhem. De burgemeester besloot hierop dat het café voor 3 maanden te sluiten. De eigenaar van het café was het oneens met de burgemeester en vocht dit besluit aan.

Verstoring openbare orde

De voorzieningenrechter oordeelt dat een schietincident als hier aan de orde zonder meer kan worden aangemerkt als een ernstige verstoring van de openbare orde. Volgens de voorzieningenrechter is de burgemeester daarom bevoegd was om tot sluiting over te gaan. Kijkend naar de ernst van het incident, de onrustgevoelens bij omstanders en omwonenden en de reeds aanwezige problemen in de wijk heeft de burgemeester bovendien kunnen besluiten dat sluiting voor de duur van 3 maanden noodzakelijk is om de openbare orde te herstellen.

Uitspraken