Laden...

Burgmeester mag Nijmeegse woning sluiten, maar kapsalon niet

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Burgmeester mag Nijmeegse woning sluiten, maar kapsalon niet
Arnhem, 25 juni 2020

De burgemeester van Nijmegen mag vanwege het aantreffen hennepkwekerij overgaan tot sluiting van het woonhuis van verzoekster, maar niet tot sluiting van de kapsalon in het bijgebouw van het woonhuis. Bij de sluiting van de kapsalon heeft de burgemeester onvoldoende rekening gehouden met de economische belangen van verzoekster. Dat oordeelt de voorzieningenrechter.

De politie trof op 2 april 2020 de woning was een niet in werking zijnde hennepkwekrij aan. Op 19 mei 2020 besloot de burgemeester om de woning in Nijmegen per 1 juli voor 3 maanden te sluiten. Verzoekster was van mening dat de burgemeester niet tot sluiting mocht overgaan en stapte daarom naar de rechter.

Burgemeester bevoegd voor sluiting woning

De voorzieningenrechter oordeelt dat de burgemeester terecht is overgegaan tot sluiting van de woning. De burgemeester voert aan dat er in woning hennep ter verkoop aanwezig was. Ook trof de politie een behoorlijke hoeveelheid apparatuur en productiemiddelen aan. 

Onvoldoende rekening gehouden met economische belangen

De voorzieningenrechter oordeelt dat de burgemeester de kapsalon niet mag sluiten. Volgens de voorzieningenrechter houdt de burgemeester bij de sluiting van de kapsalon onvoldoende rekening met de economische belangen van verzoekster. Zij is voor haar inkomen geheel aangewezen op de inkomsten uit de kapsalon. Daarnaast kan zij haar werkzaamheden niet ergens anders uitoefenen. Zij zal daarom de kapsalon op vaste tijden mogen gebruiken. Daarbuiten mag zij dat niet. Daarnaast mag verzoekster haar woning niet betreden zolang de sluiting van kracht is.

Uitspraken