Laden...

Burgemeester van Nijmegen mag woning sluiten na vondst drugs

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Burgemeester van Nijmegen mag woning sluiten na vondst drugs
Arnhem, 14 augustus 2020

De voorzieningenrechter oordeelt dat de burgemeester van Nijmegen - vanwege het aantreffen van 9 gram harddrugs en 6 gram softdrugs – mag overgaan tot sluiting van de woning van de man en zijn gezin. Volgens de rechter houdt de burgemeester voldoende rekening met de belangen van het gezin.

Op 11 maart 2020 is de man aangehouden met een bigshopper met sealbags met daarin henneptoppen. In de woning van de man is vervolgens MDMA, amfetamine en hennep gevonden. Op 9 juli 2020 besloot de burgemeester om de woning in Nijmegen per 17 augustus 2020 voor 3 maanden te sluiten. De man en zijn gezin zijn van mening dat de burgemeester niet tot sluiting mocht overgaan en stapten daarom naar de rechter.

De burgemeester mocht de woning sluiten

De voorzieningenrechter oordeelt dat de burgemeester mag overgegaan tot sluiting van de woning. De burgemeester voert aan dat in de woning drugs aanwezig waren die niet voor eigen gebruik waren, maar bestemd waren voor de handel. Naast drugs zijn in de woning ook 2 telefoons, wapens en munitie gevonden. Verder bewaarde de man 8,64 kilogram henneptoppen in de schuur van zijn ouders, had hij bij zijn aanhouding 1 kilogram henneptoppen bij zich en verklaarde hij zelf dat hij in drugs handelt.

​Belangen gezin

Dat de partner en de minderjarige kinderen de dupe worden van de activiteiten van de man, hoeft de burgemeester niet tot een ander besluit te brengen. De burgemeester heeft voldoende rekening gehouden met hun belangen.

Uitspraken