Laden...

Cel en taakstraffen voor vader en zoon uit Huissen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Cel en taakstraffen voor vader en zoon uit Huissen
Zutphen, 28 december 2020

De rechtbank veroordeelt een 47-jarige Huissenaar tot een gevangenisstraf van 3 maanden waarvan 2 maanden voorwaardelijk. Ook moet hij een taakstraf van 40 uur uitvoeren. De man is schuldig aan een poging tot zware mishandeling. Zijn 18-jarige zoon krijgt een taakstraf van 20 uur, omdat hij medeplichtig is aan de mishandeling.

De man nam op 10 mei 2020 zijn 18-jarige zoon mee naar de woning van zijn ex-partner. De man gaf aan dat hij wilde praten over zijn zorgen over hun minderjarige zoontje. Een vriend van zijn ex deed de deur open. De man stompte hem daarna meermalen in het gezicht. Het slachtoffer had door het handelen van de man een tijd last van letsel aan zijn hoofd en een piep in zijn oor. Zijn zoon hield de ex-partner bij zijn vader en het slachtoffer weg, zodat zij de vechtpartij niet kon stoppen.

Ondersteund door meerdere instanties

De rechtbank legt geen verplichte hulpverlening op. Het contact met zijn ex-partner is door de man inmiddels hersteld. De zorg voor hun minderjarige zoon gaat nu in goed overleg. Zij worden daarbij ondersteund door meerdere instanties, die toezicht houden op de situatie rondom hun zoon. Om die redenen ziet de rechtbank geen meerwaarde in het opleggen van bijzondere voorwaarden en toezicht binnen een strafrechtelijk kader. Voor de 18-jarige zoon is verdere bemoeienis van de reclassering niet nodig, hij heeft zijn leven op de rit.

​Schadevergoeding

Tot slot moet de vader een schadevergoeding betalen van net iets minder dan 2.500 euro aan het slachtoffer en zijn ex-partner.

Uitspraken