Laden...

Cel en tbs Eindhovenaar voor onder andere verkrachting en stalken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Cel en tbs Eindhovenaar voor onder andere verkrachting en stalken
Zutphen, 27 september 2018

De rechtbank veroordeelt een 25-jarige man uit Eindhoven voor het tweemaal verkrachten, aanranden, afdreigen van geld en stalken van een vrouw in Apeldoorn. Daarnaast maakte hij zich schuldig aan het mishandelen van zijn vriendin in Deventer. De man krijgt een gevangenisstraf van 3 jaar met aftrek en tbs met voorwaarden.

De man stuurde de Apeldoornse over een lange periode zeer regelmatig berichten dat zij naaktfoto’s en filmpjes van seksuele aard van zichzelf moest maken en naar hem moest sturen. Ook verkrachtte hij haar tweemaal. Dit alles onder de dreiging dat hij contact op zou nemen met de Kinderbescherming zodat haar 2 jonge kinderen bij haar weggehaald zouden worden. Ook mishandelde hij zijn vriendin.

Straf gelijk aan eis

Kijkend naar de grove inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer is een forse gevangenisstraf op zijn plaats. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie  De man is onderzocht door een psycholoog en psychiater. Daaruit bleek dat bij hem sprake is van een antisociale persoonlijkheidsstoornis en een lage intelligentie. De kans dat de man opnieuw in de fout gaat is matig-hoog.

Contactverbod en schadevergoeding

Aan de tbs met voorwaarden is onder andere als voorwaarde bepaald dat de man klinisch behandeld moet worden. Daarnaast legt rechtbank aan de man een contactverbod met het slachtoffer op. Verder moet de man een schadevergoeding van ruim 7.000 euro aan de Apeldoornse betalen.

 

Uitspraken