Laden...

Cel en tbs met dwang voor aanranden bejaarde vrouw in Warnsveld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Cel en tbs met dwang voor aanranden bejaarde vrouw in Warnsveld
Zutphen, 20 april 2023

De rechtbank veroordeelt een 23-jarige man uit Warnsveld voor het aanranden en mishandelen van een bejaarde vrouw in Warnsveld. Daarnaast maakte hij zich schuldig aan schennis van de eerbaarheid. De man krijgt een gevangenisstraf van 240 dagen en tbs met dwangverpleging opgelegd. 

Op 29 oktober 2022 randde de man een bejaarde vrouw aan op een smal pad in het bos in Warnsveld. Ook mishandelde hij het slachtoffer. 

Gevoelens van onveiligheid

De vrouw heeft doodangsten uitgestaan. Ze dacht dat ze verkracht zou worden en toen ze alleen in het bos werd achtergelaten vreesde ze voor haar leven. De man maakt op brute wijze een inbreuk op de lichamelijke en psychische integriteit van het slachtoffer. Daarbij heeft hij niet alleen de gevoelens van veiligheid van het slachtoffer aangetast, maar ook van andere mensen die horen en lezen over dit vergrijp en zich daardoor minder veilig voelen in hun eigen omgeving. 

Verminderd toerekeningsvatbaar

Volgens de deskundigen lijdt de man aan een psychische stoornis en aan een stoornis in cannabisgebruik. Op basis van het onderzoek adviseert de psychiater om de feiten in verminderde mate aan de man toe te rekenen. De rechtbank neemt deze conclusie over en verklaart de man verminderd toerekeningsvatbaar. 

Tbs met dwangverpleging

Volgens de deskundigen is er in het geval van deze verdachte een zeer hoge kans op herhaling van zedendelicten. De man is in 2021 eerder veroordeeld voor zedendelicten. Toen is tbs met voorwaarden opgelegd. Nu blijkt dat deze maatregel niet het gewenste effect heeft gehad en herhaling niet heeft kunnen voorkomen. De rechtbank oordeelt daarom dat tbs met dwangverpleging noodzakelijk is. 

Tot slot moet de man het slachtoffer 2.500 euro aan smartengeld betalen en ruim 5.600 euro aan materiële schade vergoeden.

Tot slot moet de man het slachtoffer 2.500 euro aan smartengeld betalen en ruim 5.600 euro aan materiële schade vergoeden. 

Uitspraken