Laden...

Cel en tbs met dwang voor reeks misdrijven in Nijmegen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Cel en tbs met dwang voor reeks misdrijven in Nijmegen
Arnhem, 25 maart 2020

De rechtbank veroordeelt een 30-jarige man uit Gorinchem voor diefstal met geweld, een poging daartoe, mishandeling en diefstal. Hij krijgt een gevangenisstraf van 12 maanden. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

Op 21 juni 2019 bracht de man in Nijmegen een vrouw - met haar 3-jarige kleinzoon achterop de fiets - ten val terwijl zij aan het fietsen waren. De man deed dit omdat hij de tas van de vrouw wilde stelen. Een dag later schopte hij een jonge man van de fiets en sloeg en schopte hem vervolgens, omdat hij geld wilde hebben. Daarnaast mishandelde de 30-jarige man een ander persoon, door hem in zijn gezicht te slaan. Verder stal hij de tas van een vriendin van het slachtoffer die door de man werd geslagen. 

Verminderd toerekeningsvatbaar

De 30-jarige man is in het verleden vaker veroordeeld voor vermogensdelicten zoals diefstal met geweld. Uit deskundigenrapporten volgt dat hij tijdens de misdrijven verminderd toerekeningsvatbaar was. Hij heeft een gedwongen hulpverleningskader nodig om zijn stoornis te behandelen om herhaling in de toekomst te voorkomen. Daarom legt de rechtbank naast de celstraf de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man schadevergoedingen van in totaal ruim 420 euro aan 2 van de slachtoffers betalen.

Uitspraken