Laden...

Cel en tbs met dwangverpleging voor ontucht met stiefdochters

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Cel en tbs met dwangverpleging voor ontucht met stiefdochters
Arnhem, 17 april 2018

De rechtbank veroordeelt een 42-jarige man uit Kerkdriel tot een gevangenisstraf van 6 jaar en tbs met dwangverpleging. De man maakte zich schuldig aan jarenlange ontucht met zijn minderjarige stiefdochters.

Door het jarenlange misbruik van zijn stiefdochters maakte de man op afschuwelijke wijze misbruik  van zijn positie als stiefvader. Het vertrouwen dat zijn stiefdochters in hem mochten stellen is ernstig geschonden. Daar komt nog bij dat de man bij beide stiefdochters een kind verwekte. Deze kinderen zijn ook ter wereld gebracht. Hierdoor heeft hij zijn stiefdochters hun jeugd ontnomen. Zij kregen op veel te vroege leeftijd de verantwoordelijkheid voor de zorg en opvoeding van een kind. Daarnaast moeten zij ook leven met de wetenschap dat het kind door hun stiefvader is verwekt.

Grote impact

Tijdens de voorgedragen slachtofferverklaringen op zitting blijkt dat het handelen van de man een grote impact op de stiefdochters had. Zij ondervinden daarvan nog steeds de nadelige gevolgen. De man gaf er geen blijk van dat hij zich realiseert wat hij zijn stiefdochters heeft aangedaan. De rechtbank rekent hem dit zwaar aan.

Tbs met dwangverpleging

Volgens de rechtbank is het van groot belang dat de man wordt behandeld.  Kijkend naar de ernst van de strafbare feiten oordeelt de rechtbank dat een tbs-maatregel met dwangverpleging – naast de opgelegde gevangenisstraf - hiervoor het meest passend is.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van bijna 60.000 euro betalen aan beide slachtoffers.

Uitspraken