Laden...

Cel en tbs met dwangverpleging voor uitgaansgeweld Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Cel en tbs met dwangverpleging voor uitgaansgeweld Arnhem
Arnhem, 09 oktober 2019

De rechtbank veroordeelt een 23-jarige man uit Arnhem voor een zware mishandeling en 2 mishandelingen in het Arnhemse uitgaansgebied. Hij krijgt een gevangenisstraf van 287 dagen. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel op. Ook moet de man zijn voorwaardelijke gevangenisstraffen van 30 en 60 dagen van eerdere veroordelingen uitzitten, omdat de man nog in zijn proeftijd zat.

Illustratieve afbeelding

Tijdens een vechtpartij op 27 december 2018 in het uitgaansgebied van Arnhem raakte de man een 20-jarige vrouw in haar been met een Stanleymes. Daar hield zij een groot en ontsierend litteken op haar onderbeen aan over. Daarnaast greep de man in datzelfde gevecht ook nog een andere vrouw bij haar keel. Ook sloeg hij een man in zijn gezicht.

Geen noodweer

De man deed op een beroep op noodweer. Dit beroep verwerpt de rechtbank. De Arnhemmer viel een vrouw lastig en reageerde zeer agressief toen de vrouw en haar vriendin hem duidelijk maakte dat zij daarvan niet gediend waren.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De man was tijdens het plegen van de strafbare feiten verminderd toerekeningsvatbaar. Hij heeft dan ook een strak hulpverleningskader nodig om herhaling te voorkomen. Daarom legt de rechtbank hem naast de gevangenisstraf ook de tbs-maatregel met dwangverpleging op. De man is vaker veroordeeld voor geweldsdelicten. Omdat de man nog in zijn proeftijd zit moet de man ook nog 2 straffen uitzitten die hem eerder zijn opgelegd. In totaal gaat het om 90 dagen gevangenisstraf.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man aan het slachtoffer van de zware mishandeling een schadevergoeding van ruim 4 duizend euro betalen.

Uitspraken