Laden...

Celstraf Arnhemmer voor poging doodslag met drinkglas

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf Arnhemmer voor poging doodslag met drinkglas
Arnhem, 26 april 2018

De rechtbank veroordeelt een 32-jarige man uit Arnhem voor poging tot doodslag. Aan de man is een gevangenisstraf van 4 jaar opgelegd.

Op 22 oktober 2017 kreeg de 32-jarige man in een Arnhemse uitgaansgelegenheid ruzie met iemand anders. Het slachtoffer wilde tussenbeide komen en kreeg vervolgens uit het niets met kracht een glas in zijn nek geslagen. Hierbij liep het slachtoffer ernstige verwondingen in de hals op.

Adequaat ingrijpen

De rechtbank vindt bewezen dat Arnhemmer het slachtoffer opzettelijk met een glas in de nek en/of hals heeft gestoken en/of geslagen. Het letsel is potentieel dodelijk. Adequaat ingrijpen van een omstander, een snel transport naar het ziekenhuis en een succesvolle spoedoperatie - die enkele uren duurde - hebben het leven van het slachtoffer gered.

Complottheorie verworpen

Tijdens de zitting ontkende de man degene te zijn geweest die het slachtoffer heeft verwond. Hij verklaarde dat de agenten die zijn verklaringen opnamen kennelijk in staat zijn te liegen. De rechtbank verwerpt deze complottheorie van de man. Zij vindt de theorie ongeloofwaardig, ongefundeerd en onvoldoende onderbouwd. Bij het bepalen van de hoogte van de strafmaat houdt de rechtbank niet alleen rekening met de ernst van het feit, maar ook met de persoonlijke omstandigheden van de man.

Schadevergoeding

De vordering van het slachtoffer is voor een deel toegewezen. De 32-jarige man moet een schadevergoeding van ruim 9.800 euro aan het slachtoffer betalen. De vordering van het slachtoffer onder de post ‘verlies zelfwerkzaamheid’ verklaart de rechtbank niet-ontvankelijk

De vorderingen van de familieleden en vrienden van het slachtoffer zijn afgewezen.

Uitspraken