Laden...

Celstraf Arnhemmer voor poging doodslag met mes

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf Arnhemmer voor poging doodslag met mes
Arnhem, 07 februari 2019

De rechtbank veroordeelt een 45-jarige man uit Arnhem tot een gevangenisstraf van 36 maanden voor poging tot doodslag. Ook moet de man een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Het slachtoffer huurde een kamer van de Arnhemmer. Een paar dagen voor het incident hadden zij ruzie over huishoudelijke zaken. Op 14 oktober 2018 kwam het tot een confrontatie bij een vuilniscontainer, vlakbij de woning. De 14-jarige zoon van het slachtoffer zag dat de man een mes onder zijn jas vandaan trok. De man sneed vervolgens met het mes lang de hals van het slachtoffer.

Geen noodweer

Dit strafbare feit had een grote impact op het slachtoffer en zijn zoon. De man had kunnen weten dat hij –als hij de halsslagader had geraakt - het slachtoffer dodelijk zou kunnen verwonden. Volgens de rechtbank heeft de man met voorwaardelijk opzet het slachtoffer aangevallen. Er was geen sprake van een aanval van slachtoffer richting de Arnhemmer. Daarom gaat de rechtbank niet mee met het beroep op noodweer van de man

De rechtbank vindt net als de officier van justitie alleen een onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend. De opgelegde straf is daarom gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Tot slot moet de man ongeveer 1.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Uitspraken